vrijdag 22 november 2013

Leer Tunisch haken: Rechte Tunische Steek

 Les gemist? In de eerste les staan de algemene basistoer en de afsluitende toer! Klik hier!

Bij Tunisch haken kun je veel meer varieren dan alleen maar de Gewone Tunische Steek of de Omgekeerde Tunische Steek. Aangezien het heel veel vergeleken wordt met breien is er kennelijk iemand geweest die op het briljante idee kwam om te proberen steken van het breien ook na te apen! Door je naald op een bepaalde manier tussen de verticale draden te steken verkrijg je dus een hoop variaties op steken, waaronder ook steken die verdacht veel op breiwerk lijken! Hieronder laat ik je de Rechte Tunische Steek zien (RTS) die op de rechte breisteek lijkt.


In de foto hierboven ben ik begonnen met een algemene basistoer en sta ik op het punt om mijn eerste steek te maken. Niet helemaal in de rechterzijde van je werk, maar de echte eerste verticale draden.


 

Die dus, dat is je eerste steek. Nu steek je de naald tussen de voorste en achterste verticale draad van rechts voor naar rechts achter.

 
 

Dat ziet er dan zo uit aan de voorkant van je werk.

  

En nog een beeld van als je hem vast hebt.

Hierna doe je hetzelfde als bij de GTS, je maakt een omslag en haalt een lus op.


Herhaal dit voor alle steken. Let op bij je laatste steek! Ik heb hier de laatste steek platgelegd. Hij bestaat eigenlijk uit drie delen. Links, rechts en het midden. Net als een losse. Nu steek je je naald achter de middelste en meest rechtse in.

 

Dat ziet er dan zo uit.

 

Vervolgens maak je een teruggaande toer. Hier zie je hoe het eruitziet na twee toeren RTS. Zie je de v-tjes? Lijkt net gebreid!
Deze week: een "Gebreide" col als oefenpatroon!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I would love it if you leave a comment! Thank you so much for visiting xXx