woensdag 11 juli 2012

Lactosevrij/Lactosefree: Munchy Crunchy Cookies

 
De eerste echte koekjes die ik maakte toen ik op kamers was. Deze koekjes waren zo lekker, dat de Grote Man verslingerd aan ze raakte en tsja, dan zijn ze zo op! Ik heb ze al een hele tijd niet gemaakt, dus het was echt weer eens tijd. Dit is een lekker makkelijk recept, leuk om met de kinders te maken. In het recept staat een theelepel citroenrasp, maar aangezien ik dat enorm lekker vind, zo'n citroentjesbite, zorg ik altijd dat er een flinke theelepel ingaat! De variatie is ook eindeloos met deze koekjes. Havervlokken lijken me een smakelijke aanvulling of gedroogde cranberry stukjes.
Vandaag was echt ook zo'n rare dag qua weer. Dan weer zon, dan weer regen. Ideaal bakweer dus.


Vergeet niet de kom lekker uit te likken!

Munchy Cruncy Cookies

Dit recept geeft ongeveer 20 koekjes

100 gram plantaardige margarine (Planten van de AH of Wajang)
100 gram gele basterdsuiker
1 ei
100 gram bloem
100 gram Cruesli (ik gebruik altijd de vier noten-variant van Cruesli)
mespunt zout
1 theelepel citroenrasp (Baukje)

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Klop de boter met de suiker piekig en klop het ei erdoor. Roer eerst de bloem goed door het beslag, daarna roer je de Cruesli en het zout erdoor. Schep de citroenrasp door het beslag (goed roeren!). Verdeel het beslag met een kleine eetlepel in bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Een kleine eetlepel is 1 bolletje is 1 koekje. Laat genoeg tussenruimte tussen de bolletjes want deze koekjes lopen behoorlijk uit. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en laat ze op een rooster afkoelen.



These cookies were the first real cookies I made when I went living in a dorm in university. Big Man loves these cookies and cannot keep his hands out of the jar if I made them. I haven't made them for quite some time, so today was the day. It is a very easy recipe, take some time in the kitchen to make them with your kids for a rainy afternoon. The recipe calls for a teaspoon of lemon zest, but if you like the taste put in a heaping teaspoon of it. I love the bite it gives to the cookies. You can variate endlessly with these cookies. Put in dried cranberries or raisins or oatmeal flakes. It was a very strange day today with clouds, sunny breakthroughs and some rain. A day for baking cookies!


 Munchy Crunchy Cookies

Makes about 20 cookies


100 grams of plant based margarine
100 grams of yellow sugar (castor sugar?)
100 grams of wheat flour
1 egg
125 grams of Cruesli (Quaker Cruesli, a breakfast cereal)
1 teaspoon lemon zest
1 pinch of salt


Preheat the oven on 180 degrees Celsius or 350 degrees Fahrenheit. Beat the butter and sugar until a wispy batter. Beat in the egg. Stir in the weat flour until blended. Stir in the Cruesli, the salt and the lemon zest. Take two small tablespoons and drop spoons of batter onto a baking tray covered with bakery paper. One spoonful is one cookie. Keep a centimetre or two distance between the cookies. Bake them for about 15 minutes till golden brown. Let cool on a wire rack.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

I would love it if you leave a comment! Thank you so much for visiting xXx