dinsdag 10 juli 2012

Lactosevrij/Lactosefree: Blueberry Cake


En weer een receptje dat is aangepast! Een heerlijke cake, lekker smeuiig, met lekkere blauwe bessen erin. Het mooie is dat dit cakeje smeuiig blijft dankzij de bevroren blauwe bessen die je in het beslag stopt. Sinds ik erachter kwam dat je bevroren losse vruchten bij AH in de diepvries kunt vinden heb ik die geregeld gebruikt voor smoothies en gebakjes. De eerste keer dat ik ze gebruikte was dankzij Cookie Cottage die ze gebruikte voor de overheerlijke lactosevrije/glutenvrije/eivrije cakejes. En deze keer waren ze heel behulpzaam!

Ik zou zeggen: Eet smakelijk, het beslag is in een mum van tijd klaar, het wachten duurt langst.

Here is another adjusted recipe for a lactosefree treat! A lovely, crumbly blueberry cake. The cake stays soft because of the frozen blueberries I used in the batter. You can buy these in the supermarket probably in the frozen food department, just be sure that the berries are frozen loose from eachother. I have used them before in smoothies and in muffins. They are very useful! The first time I used them was in an egg-free/wheatfree/lactosefree recipe from Cookie Cottage.

Have fun with the recipe, it is easy to make, the counting the minutes till it comes out of the oven is worth the wait!


Blueberry Cake

170 gram boter
140 gram fijne kristalsuiker
3 eieren
230 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl kaneelpoeder
200 gram bevroren blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in (ik heb een 25 cm cakevorm gebruikt), en bekleed de bodem met bakpapier.

Klop de boter en suiker tot een bleek en romig geheel en klop daarna een voor een de eieren erdoor. Zeef het bakmeel en de kaneel oven het mengsel en vouw het erdoor. Vouw de bosbessen erdoor maar houd er een paar achter. Schep het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en druk de overgebleven bessen in het beslag.

Bak de cake in ongeveer 1 uur (bij mij was na 55 minuten klaar maar ik heb een hete oven) en controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Als deze er droog uit komt is de cake klaar. Laat de cake op een rooster afkoelen.


Blueberry Cake

170 grams or 3/4 cup of butter
140 grams or 3/4 cup of sugar
3 eggs
230 grams or  1 cup of selfraising flour
1 teaspoon cinnamon powder
200 grams frozen blueberries


Pre-heat the oven to 180 degrees Celsius or 350 degrees Fahrenheit. Grease a baking tin and cover the bottom with bakery paper.

Beat the butter and the sugar till the mixture is light yellow and creamy. Beat in the eggs, one at a time.
Sift the selfraising flour and the cinnamon powder above the batter and fold with a spatula until mixed. Fold in the blueberries, keep a few berries aside. Put the batter into the baking tin and spread it out. Push the berries you kept aside on top of the batter.


Bake in the middle of the oven for about an hour. Stick in a knitting needle to ensure the cake is done. If it comes out dry, it is done. Let the cake cool on a wire rack.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I would love it if you leave a comment! Thank you so much for visiting xXx