woensdag 17 februari 2016

Vlog #10: My thoughts on my patterns and a question!



Een vlogje waarin ik vertel over de keuze om mijn patronen gratis te zetten en een hele belangrijke vraag! Kun jij me helpen?

~~

A vlog on my choice to put my paid patterns for free and a very important question on how to hold my yarn. Can you help me?


xx
Barbara

6 opmerkingen:

 1. Hoi barbara, met veel plezier lees ik je blogs en volg ik je ontwerpen. Ik hou mijn haaknaald op dezelfde wijze vast, maar heb de draad om mijn pink en gewikkeld en dan over mijn wijsvinger heen. Het haakwerk hou ik dan vast met duim en middelvinger en met mijn wijsvinger zorg ik voor spanning op de draad. Beetje lastig uitleggen, maar ik kan zo redelijk ontspannen haken....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel Janneke! Houd jij dan je wijsvinger omhoog of omlaag? Ik zoek de manier waarbij je dan eigenlijk de draad "oppakt" van je middelvinger.
  Groetjes
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig om te analyseren hoe je haakt. Ik haak zo te zien (https://www.youtube.com/watch?v=hk0X0zTAEds) hetzelfde als Lisanne van draad en praat... Ik heb de draad om de pink (voor de draadspanning) en over de wijsvinger. Het haakwerk hou ik vast met zo'n beetje alle vingers (behalve pink). In elk geval ook tussen duim en wijsvinger. Om de draad op te pakken draai ik de hand naar me toe, zodat er ruimte onder de draad komt. Ik heb het idee dat je met de pengreep minder hoeft te draaien dan met de mesgreep. En bij dikkere garen hoef je ook minder te draaien. Dat gedraai is denk ik niet zo goed voor de spieren in de linkerarm. Maar met de wijsvinger omhoog moet je denk ik meer draaien met je rechterhand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Hilde, ik ga het zeker proberen! Wat grappig is, ik merkte juist dat ik minder last van mijn tenniselleboog heb met de mesgreep, maar ik houd je advies in mijn achterhoofd.

   Verwijderen
 4. Hallo Barbara, ik werk zoals degene op dit filmpje. Werkt goed voor mij. Geen andere vingers dan de wijsvinger. Wel let ik erop dat ik boven een tafel werk om het gewicht van het haakwerk op te vangen.
  https://www.youtube.com/watch?v=S_YMZRGxFxI

  BeantwoordenVerwijderen

I would love it if you leave a comment! Thank you so much for visiting xXx