woensdag 23 mei 2012

Lactosevrij koken: Hartige Broccoli Taart


Even weer een receptje. Deze keer ook met Alpro Soja Cuisine, maar dan een warme variant.
Deze hartige taart is altijd een succesnummer hier in huis. Ik heb het recept van mijn ouderlijk huis meegekregen en mijn eigen draai aangegeven. Hij gaat eigenlijk altijd helemaal op! Hartige taart maken is op zich niet moeilijk, zeker niet als je gewoon bladerdeeg uit een pakje gebruikt. De kunst is alleen dat je de taart lekvrij maakt! Oefening baart kunst zou ik zo zeggen. Dit recept is er natuurlijk 1 van velen, maar bij iedere hartige taart waar slagroom of kookroom voor gebruikt wordt kun je deze vervangen voor Soja Cuisine.

Eet smakelijk!

Hartige Broccoli Taart

4 personen (maar met 3 gaat hij ook op!)

Benodigdheden:
8 plakjes gewone bladerdeeg (Koopmans of Albert Heijn)
1 pakje Alpro Soja Cuisine
400 gr broccoli
1 pakje hamreepjes
3 eieren
1 zakje geraspte kaas
klein blikje mais
pesto/knoflook/kruiden

bakvorm 28cm doorsnede
vork
maatbeker

Bereidingswijze
 
 
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 10 minuten halfgaar. Als de broccoli klaar is giet je deze af.
Verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.


 Zodra de bladerdeeg ontdooit is verdeel je de blaadjes over de bodem en de zijkant van de bakvorm en druk je de randjes over elkaar goed aan. Prik her en der met een vork voorzichtig gaatjes. Niet te diep! De gaatjes zorgen ervoor dat het bladerdeeg lekker luchtig wordt in de oven.


 Kluts de eieren in een maatbeker zodat eiwit en eigeel goed gemengd is. Roer de Soja Cuisine, kruiden/knoflook/pesto naar smaak erdoor heen en als laatste een eetlepel of twee geraspte kaas. Doe de broccoli, de hamreepjes en de mais in de met bladerdeeg bedekte bakvorm en verdeel deze netjes over de bodem. Giet dan het ei-Soja Cuisine mengsel eroverheen en zorg dat het netjes verdeeld is. Als laatste verdeel je de overgebleven geraspte kaas over de taart.Zet de taart in het midden van de oven en bak deze in ongeveer 35 minuten af. De randen zijn dan goudbruin en het ei is netjes gestold.


 Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I would love it if you leave a comment! Thank you so much for visiting xXx